Yhteystiedot

Turku
Finland
anneliinarif
(at)gmail.com

Uusimmat kuvat

Performanssi / Impro

Improomu-oopperaimproryhmä

Improomu on vuonna 2013 perustettu oopperaimprovisaatiota tekevä ryhmä, johon kuuluvat Anneliina Rif (sopraano), Teppo Lampela (altto/baritoni) ja Valtteri Lipasti (kuvataide, muusikko).
Improomu rantautuu mielellään festivaaleille, yksittäisille keikoille tai vaikka firman juhliin improamaan oopperan. Niin musiikki, juoni kuin lavastuskin syntyvät tekohetkellä yleisön vihjeistä.
Improomun ensimmäinen ooppera Verta! esitettiin Turun kamarioopperafestivaaleilla 2.11.2013. 
.
.
.
.
.
.

Avaruuskoira kuoriutuu. Kuva: Eetu Louhe

.

Lähikontakti avaruuskoiraan. Kuva: Eetu Louhe

.

Vallankumous sisäistyy. Kuva: Eetu Louhe

.

Ach ich fühl´s - Attacking The Panic Attack

Kuva: Joshua Sofaer/A.Koskinen

.

Performanssitapahtuma, kokeellinen hoitomuoto paniikkihäiriöstä kärsivälle esiintyjälle. Hoidossa hoidettava asetetaan alttiiksi esiintymistilanteelle yleisön edessä ja samalla avustaja auttaa aiheuttamaan terapeuttisen  vastapaniikkihäiriötilan erilaisin ulkoisin ärsykkein samaan tahtiin, kun paniikkihäiriö pyrkii aktivoitumaan sisältä päin. Ulkoinen vastahäiriötila sulkee tilan alkuperäiseltä psyyken ja kehon ylilyönniltä. 
 
Phase One eli ensimmäinen testihoitokerta toteutettiin 13.6. 2013 Turun Kutomolla New Performance Festivalin avajaisissa. Esitystehtävänä hoidon kehittäjä musiikin maisteri Anneliina Koskisella oli hallittua työskentelyä vaativa Paminan aaria Ach ich fühl´s (Oi, minä tunnen sen) Mozartin Taikahuilusta. 
 
 
Hoitotuloksia:
 
Raportoidut hoitotulokset ovat lupaavia. Huimauksen tunteet ja muut pakokauhun oireet ovat testihoitojakson jälkeen vähentyneet huomattavasti.
Pysyvän hoitotuloksen saavuttamiseksi tarvitaan useita hoitokertoja. Maisteri Koskinen työskentelee jatkuvasti Attacking The Panic Attack -metodia kehittäen. Estraditarjoukset jatkotutkimusta varten otetaan kiitollisuudella vastaan! 
.
Kuvia hoitotapahtumasta Phase One:

Kuva: Hannu Seppälä. Tilanne: spotti, pyörillä liikkuva lava, vääristävät lasit.

.

Kuva: Hannu Seppälä. Tilanne: lisätty kuulosuojaimet ja avaruuskypärä.