Yhteystiedot

Turku
Finland
anneliinarif
(at)gmail.com

Uusimmat kuvat

Biografia

Suomen Solistiyhdistyksen jäsen, sopraano Anneliina Rif aloitti musiikkiopintonsa Pohjois-Kymen musiikkiopistossa aluksi viulun- ja nokkahuilunsoiton tunneilla. Lukioaikana hän valitsi pääaineeksi laulun, jonka opiskelua hän jatkoi Sibelius-Akatemiassa vuoteen 1993, jolloin suoritti musiikin maisterin tutkinnon sekä lauludiplomin Marja Holopaisen johdolla erinomaisin arvosanoin.

Vanhan musiikin laulajana parhaiten tunnettu Anneliina Rif on esiintynyt vuosien varrella paitsi eri yhtyeiden ja orkestereiden solistina myös mm. kansainvälisen renessanssimusiikin yhtye Retroverin, Ring Ensemblen, turkulaisen Camerata Aboensiksen ja tätä nykyä aktiivisesti Arpa Oscuran (Anneliina Rif ja Tuomas Kourula)  Duo Medievalin  (Uli Kontu-Korhonen ja Anneliina Rif) jäsenenä Suomessa ja ulkomailla. Aurore-festivaalin esiintyjäkaartissa Anneliina on laulanut myös Ensemble Nylandian solistina.

Hän on levyttänyt suomalaiselle ALBA- ja ranskalaiselle OPUS 111– levymerkille sekä nauhoittanut keskiaikaista soolomateriaalia ja varhaisbarokin musiikkia Elina Mustosen  ja Veli-Markus Tapion kanssa myös YLE 1:lle. 2009 ALBA Records julkaisi soololevyn De Angelis, joka koostuu hyvin varhaisesta keskiaikaisesta musiikista, Hildegard Bingeniläisen lauluista sekä suomalaisista kansansävelmistä.

Vuonna 2021 Fuga Oy julkaisi Duo Medievalin briljantin keskiaikaisen musiikin albumin Hodie aperuit nobis, jota voi myös tilata verkkokaupasta www.fuga.fi . 

Vuosina 2015 ja 2017 Anneliina työskenteli Suomen Kulttuurirahaston apurahataiteilijana Suomen keskiaikaisissa linnoissa, Turussa, Ahvenanmaalla, Savonlinnassa sekä Hämeenlinnassa. Linnamuusikon tehtävään kuuluu niin musisointi kuin soitinesittelyt ja luennointi. Yksittäisiä linnamuusikon vierailuja hän tekee tarvittaessa myös tilauksesta muuallekin, kuin linnoihin. 

Anneliina Rifin musiikillinen kiinnostus kattaa viimeiset 2000 vuotta musiikin historiaa ja hän esiintyy myös teatterissa sekä sähköisen musiikin saralla. Turun Kaupunginteatterissa hän on toiminut vuosina 2002-2013 sekä näyttelijä-muusikkona että äänenhuollon opettajana.

Laulun, nokkahuilun ja kamarimusiikin opettajana hän on työskennellyt myös Pohjois-Kymen musiikkiopistossa Kouvolassa, Perheniemen opistossa Iitissä, Turussa sekä eri puolilla Suomea yksityisenä kouluttajana.

 

https://www.facebook.com/turunvanhamusiikki?ref=ts&fref=ts

 

***

Soittimia:

Konserteissaan Anneliina Rif yhdistää ihmisäänen kauneuteen lisäsävyjä vanhoista soittimista kuten sinfonia, nokkahuilut, kawla, loriman-huilu,krummhorn, goottiharppu, tenorirebec, psalttari, jousipsalttari, kellot ja viisikielinen kannel.